onsdag 9 september 2009

road trip

det har gått ett tag, men nu tänkte jag berätta om vår bilresa genom södra Sverige! Vi kom iväg rätt så tidigt med vår snygga bil!

Vårt första stopp blev i Nässjö där vi åt lunch med Erika och hennes kille Clas. De hade precis fått reda på att de hade hittat en lägenhet i Linköping! Väldigt kul!!
Efter lunchen åkte vi vidare till Gränna. Där åt vi glass vid hamnen o jag köpte en polkagris, för det hör ju till!
Vårt sista stopp för dagen blev hos Rickards mormor o morfar i Habo. Där fick vi god mat och dricka. Vi sov över där och det var trevligt!
Rickard o hans morfar
Rickards mormor
Dagen efter styrde vi bilen uppåt Sverige. Vi åkte förbi Falköping o längs Vänern upp till Karlstad en runda. Sen vände vi tillbaka och åkte till Kristinehamn. Där hälsade vi på hos Gustav o Nina. Gustavs släkt har några sommarstugor vid Vänern. Vi åkte dit och hade kräftskiva med några av Gustavs vänner. Det här huset är nybyggt!
Här har vi dasset !
Dagen efter fick vi inte åka förren vi hade sett Picassostatyn. Inte så snygg kanske, men, men!
Efter promenaden till Picassostatyn började vi köra söderut igen längs andra sidan av Vänern. Det tog hela dagen att ta sig till Göteborg för det var så mykcet vägarbeten på vägen. Vi var lite nervösa innan vi skulle köra in i Göteborg för att hitta vårt vandrahem men jag satt med kartan i högsta hugg och skrek ut instruktioner, och vips hade vi hittat till vandrahemmet mitt inne i smeten! När vi hade checkat in tog vi en spårvagn in till centralstationen. Vi hittade en resturang där vi åt gott och sedan strosade vi runt och jag hade möjlighet att ta den här fina bilden!
Dagen efter tillbringade vi tiden på Universeum. Det var mycket djur att se, framförallt fiskar =)
Vi strosade sen vidare på Nordstan innan Liseberg öppnade vid 15.00. När vi sedan stod utanför Liseberg började det att ösregna!! Och det gjorde det i en timme. Vi köpte poncos men vi blev dyblöta iallafall. Senare på kvällen lugnade sig regnet men det småregnade lite från o till. Jag tvingade Rickard att åka Lisebergsbanan. haha, vi åkte stockarna några gånger för det var ingen kö alls! Men balder fick jag åka själv för det vågade inte han! haha. Vi hade det mysigt på Liseberg trots regnet och åkte tillbaka till vandrarhemmet vid 10-tiden. Dagen efter gick vi upp tidigt och checkade ut. Vi körde sedan till Ullared. Där spenderade vi dagen och efter många timmar o lite fattigare åkte vi hem till Kalmar igen. För dagen efter var det dags för dop av lilla Lovisa! Hon var så söt och alla ville hålla henne efteråt!
På eftermiddagen tog vi bilen o åkte söderut. Vi åkte kuststräckan från Kivik till Trelleborg. Det är bara såå vackert i Skåne!


Självklart var vi tvugna att stanna vid Smygehuk, men vad blåsigt och kallt det var där! Vi höll på o blåsa bort!





På kvällen kom vi fram till vårt vandrarhem i Höllviken. Vandrarhemmet låg precis vid havet och det var mysigt att vakna upp och se havet!




Vi tog en tur för att se Öresundsbron. Sedan åkte vi till en stor djuraffär o efter det fikade vi hos Rickards faster i Skurup. Men sedan slutade vår första semester och vi åkte hem till Kalmar igen!



2 kommentarer:

Charlotte sa...

ha! där bor jag! :) sista bilden asså...

Linas blogg sa...

härlig utsikt =)